Olgun insan yapabileceğini söyleyen ve söylediğini yapan insandır.
KONFİÇYUS

19 Şubat 2012 Pazar

Çağın moda hastalığı panik atak


Korku nöbetlerine neden olan çağın moda hastalığı panik atağın tedavisi mümkün.
Daha çok kış mevsiminde ortaya çıkan hastalıktan korkmaya gerek yok.Çünkü hastalığın tedavisi mümkün yeter ki teşhis edilsin.
Panikatak insanın hayatını dramatik olarak değiştiriyor. Aniden başlıyor, zaman zaman tekrarlıyor ve insanı dehşet içinde bırakan yoğun sıkıntı ya da korku nöbetlerine yolaçıyor.
Hasta kontrolünü kaybettiği, ölmek ya da aklını kaçırmak üzere olduğunu hissediyor. Hatta birçok hasta “Hayatım buraya kadarmış” duygusunu sıklıkla yaşıyor.
Her 4 kişiden birinde görülen hastalık daha çok kadınları tehdit ediyor.
Sıkıntılı, telaşlı, mükemmeliyetçi, aceleci, düşünce ve duygularını bastıran, aşırı hırslı insanların panik atağa yakalanma riski oldukça yüksek.
Klinik psilokoğu Dr. Aylin İlden Koçkar, “Stresli insan huzursuz, mutsuz bir insandır. Etrafıyla didişen insandır. Aslında belki çok iyi bir insandır ama yükü çok fazladır. Onun kafasındaki yük çok fazladır.” dedi.
Psikoterapi ve ilaç tedavisinin birlikte uygulanması sonucu, tedavideki başarı oranı yüzde 90′lara kadar ulaşıyor. Tedavi sürecinde ve sonrasında sosyal faaliyetlere katılmak, spor yapmak veya müzikle uğraşmak önemli bir unsur.
Panik atak hastaları doğru nefes alıp vermeye de dikkat etmeli. Çünkü yetersiz nefes kalp çarpıntısına ve dolayısıyla insanda panik oluyorum gibi bir endişeye yolaçıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder